2010. június 27., vasárnap

George Town 1

George Town-ban rengeteg féle dolog található. A város központból indultunk, a tengerpart felé vettük az irányt. Itt van ugyanis az egyik helyi sajátosság a Jetty.
A Jetty a molóváros, az emberek gyakorlatilag a vizen laknak, a cölöpökre épitett mólókon állnak egymás mellett a kis házaik. Nagyon furcsa volt, mert a kinaiak a szűk kis utcákon motoroztak.
Több házba is be lehetett látni és érdekes, hogy sokan nem használnak ülőbútort.A földön ülnek, de nem azért nincs, mert szegények hanem mert ezt szokták meg (ezt is mutatja a hatalmas plazmaTV a falon). Mivel itt szinte csak  kinaiak laknak ezért minden bejárati ajtó mellett van egy kis külső szentély, bent pedig az ajtóval szemben akkora szentély, mint egy hatalmas kandalló.
Ázsiai szokás, hogy a lakásba nem mennek be cipővel az emberek. Sőt boltot is láttunk olyat amelyik előtt kint sorakoztak a cipők.
A Jetty után ebédelni mentünk. Egy hatalmas csarnokba mentünk ahol kinai kis éttermek voltak egymás mellett legalább 25-30 db körben a fal mentén, belül pedig a székek és az asztalok.
Mindenféle étterem volt. Én sült tésztát ettem (először pálcikáztam aztán meguntam és villáztam), apuskáék hot plate-et (forró tálat) ettek. Azért hivják igy, mert egy forró vastál van bemélyesztve egy fából készült tálba. A vastál olyan forró, hogy a tojás kisül benne.
Az ebéd után sok templomot is megnéztünk, de a templomokról lesznek majd külön cikkek. Ezek után felmásztunk egy világitó toronyba, ahonnan nagyon jól el lehetett látni a távoli végtelenbe.
Megnéztük a Viktória óratornyot.
A kilátó mellett a Cornwallis erőd van. Ez Malájzia legnagyobb erődje. Rengeteg ágyú található itt. Az ágyúkhoz fűződik egy szokás mi szerint ha egy nő teherbe akar esni akkor egy szál vágott virágot dug az ágyú csövébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése