2010. június 21., hétfő

Malajzia

Az idén a nyáriszünet nagy részét kint Malajziában töltöm Penang szigetén.
Rengeteg dolgot fogok látni amit ti is megnézhettek majd pár órával később. Én mindent megteszek azért, hogy ti is úgy érezzétek mintha itt lennétek (bár ez nem nagyon lehetséges mert ugye élőben sokkal élvezetesebb).
Pár szó Malajziáról...
...Malajzia délkelet-ázsiai ország az Egyenlítő közelében. Területe 330 ezer négyzet km (majdnem akkora, mint Németország), népessége 28 millió fő. Fővárosa Kuala Lumpur. Az ország két részből áll, a Maláj-félszigeten lévő Nyugat-Malajziából, és a Borneó sziget északi részén lévő Kelet-Malajziából. Az ország lakosságának 50%-a maláj, 24%-a kinai, 8%-a indiai, 12%-a ómaláj bennszülött, és 6%-a egyéb nemzetiségű.
Ahogy a térképen megjelöltem egy piros nyillal Penang sziget a Maláj-félsziget északi részén található.
Penang Malajzia 2. legkisebb állama, a Penang sziget és a Maláj-félsziget egy kis része tartozik ide. Penang sziget neve a maláj ''Pinang'' szóból ered, aminek a jelentése: bételpálma, vagyis a zöldkókusz pálma, amiből itt rengeteg van. Penang szigetét a Penang hid köti össze a szárazfölddel, ez Ázsia leghosszabb hidja, 13,5 km hosszú. A  térképen piros nyillal jelöltem ahol lakunk.
Most hogy megérkeztünk Malajziába, jöhetnek a kalandok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése